Onderzoek naar parkinson is hard nodig


Momenteel hebben ongeveer 60.000 mensen in Nederland de ziekte van Parkinson. De verwachting is dat dit aantal over 10 jaar is verdubbeld. Parkinson is een ingewikkelde ziekte, een behandeling die de ziekte stopt of vertraagt is er niet. Om hier verandering in te brengen, is onderzoek hard nodig. Hiernaast is er behoefte aan innovaties, om iedereen die te maken heeft met de ziekte van Parkinson te ondersteunen.

Één van deze innovaties is Parkinson Boksen. Bij boksen combineren we het verbeteren van het uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen. Hierdoor kan de patiënt zijn of haar balans en spierkracht dan wel motorisch verbeteren. Bokstraining volgen betekent overigens niet dat men de ring in moet: de training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen en prettiger. Onze trainingen zijn elke keer uitdagend en vragen veel van de klant maar zorgen er wel voor dat ze minder moeizaam de dag doorkomen.

Daarnaast heeft gezonde voeding in combinatie met bepaalde supplementen een positief effect op het verloop van deze vreselijke ziekte.

Maar er is nog veel meer nodig!

Naast meer onderzoek willen wij ook bij ons in de Krimpenerwaard hét vitaliteitscentrum creëren waar iedereen welkom is en wij jou gericht kunnen helpen.

We willen een nieuwe en vooral een dikkere vloer i.v.m. valpreventie en er zullen meer materialen worden aangeschaft zoals extra bokszakken, handschoenen en allerlei andere attributen om de motorische vaardigheden te kunnen verbeteren.

Ook jij kan hier aan bijdragen door een donatie te doen. Samen boksen we Parkinson de wereld uit!

Doneren € -
Winkelwagen
Scroll naar top
%d bloggers liken dit:
Enable Notifications    OK No thanks