Parkinson Boksen

Boksen is misschien niet de eerste sport waar u aan zou denken. Toch is gebleken dat het een heel geschikte sport kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bij boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen. Hierdoor kunt u uw balans en spierkracht verbeteren. Bokstraining volgen betekent overigens niet dat u de ring in moet: de training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen en prettiger.

Onze training is elke maandagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur en bestaat uit en klein groepje van maximaal 8 personen. Binnenkort zullen er meer trainingen volgen. Na de training kunt u nog even rustig bijkomen onder het genot van een kopje koffie of thee.

De kosten bedragen slechts € 32,50 per maand en vooralsnog kunt u deze alleen declareren bij Menzis. Samen met de Nederlandse Boksbond zijn we bezig om meerdere zorgverzekeraars het voorbeeld van Menzis te laten volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw arts of parkinsonverpleegkundige of stuur ons een mail op info@njoyhealthy.nl

%d bloggers liken dit: